DİŞ BEYAZLATMA


1)Diş beyazlatma nedir?

Yaş ilerledikçe dişlerimiz doğal olarak koyulaşmakta, çay, kahve, bazı gıdaların ve sigara tüketiminin etkisiyle bu problem belirgin hale gelmektedir.
Son yıllarda, diş beyazlatma en popüler estetik diş hekimliği tedavilerinden biri haline gelmiştir.
Diş beyazlatma, diş yüzeyine zarar vermeden dişlerinizin doğal rengini geri kazandırmayı hedefleyen bir tedavi seçeneğidir

2) Diş beyazlatma yöntemleri nelerdir?

Genel olarak, ofis tipi olarak da bilinen klinik ortamında (Power Bleaching) veya ev ortamında (Home Bleaching) olmak üzere iki tür tedavi yöntemi sunulmaktadır.
Klinik ortamında gerçekleştirilen Power Bleaching, beyazlatıcı jel ve ışık kullanılarak, yaklaşık 1 saat süren tedavi sonucunda diş renginin 3-4 ton açılmasına yardımcı güvenilir bir tedavi yöntemidir. 
Ev  ortamında diş beyazlatma (Home Bleaching); ağızdan alınan ölçü ile kişiye özgü hazırlanan plastik ağızlıkların içine jeller konularak yapılan beyazlatma işlemidir. 

3)Diş beyazlatma kimlere uygulanır?

Diş hekiminizin önerisi ile uygun koşullarda herkese, klinik ortamında(Power Bleaching) veya ev ortamında (Home Bleaching) uygulanabilmektedir. Fakat büyüme ve gelişimini tamamlamamış kişilere, gebelere ve emziren annelere diş beyazlatma işleminin uygulanması önerilmemektedir.

4) Klinik ortamında diş beyazlatmanın (Power Bleaching)  avantajı nelerdir?

Klinik ortamında diş beyazlatma yöntemi, ev ortamında yapılana göre çok daha kısa süre içerisinde sonuç vermektedir. Tedavi kısa bir seans ile sonlanmaktadır.
Ev ortamında yapılan beyazlatma yönteminde ise, tedavinin ortalama 1 hafta süre alması, plastik ağızlıkların gün içerisinde uzun süreli kullanım zorunluluğu, kullanılan plastik ağızlık ve jellerin gün içinde ağız kokusuna neden olan etkileri ile beraber mide bulantısı, öğürme hissi uyandırması nedeniyle hastalar tarafından daha az tercih edilmektedir.

5)Diş beyazlatma tedavisinin herhangi bir yan etkisi var mı?

Profesyonel diş beyazlatma, profesyonel ekipmanlar ve doğru şekilde uygulandığında ciddi yan etkisi bulunmamaktadır. 
En sık görülen yan etki, tedavi sonrası oluşan ve birkaç gün içerisinde sonlanan dişlerdeki kısa süreli hassasiyettir.







© Copyright 2022 | All Rights Reserved